Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki w czekoladzie

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt
sok z cytryny 1 łyżki
cukier puder 8 łyżki
cynmon 1/2 łyżki
wiórki kokosowe 200 g
gorzka czekolada 150 g
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki w czekoladzie

Cukier przesiać z cynamonem,białka ubić z sokiem z cytryny
i solą na sztywną pianę,caly czas ubijając dodawać po łyżce cukru,wymieszać z wiórkami kokosowymi.Kokosową masą napełniać szprycę cukierniczą.Za pomocą szprycy wyciskać na wyłożoną papierem blaszkę porcje masy.
Piec około 15 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni,czekolade rozpuscic i do połowy każdą kokosankę zostawiać do zastygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 30.03.2011 19:31
pycha;]
MAR3STA 26.12.2010 10:01
smaczne
Zoso 24.12.2010 21:24
smaczny deser
iza15 22.12.2010 21:35
smaczne.smaczne!!
iga2 22.12.2010 20:39
pyszne
Dorota76 21.12.2010 21:55
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak