Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w panierce a\'la schabowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
jajko 1 szt
mąka 1 łyzeczka
przyprawa uniwersalna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w panierce a\'la schabowy

Piersi z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, rozdzielamy, a nastpnie każdą pierś dzielimy na 2 cieńsze kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy z obu stron przyprawą uniwersalną i oprószamy mąką (dzięki temu kotlety będą soczyste). Jajko roztrzepujemy w miseczce. Maczamy kotlety najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na oleju aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 29.06.2012 22:38
pycha
smakowita 26.06.2012 10:47
pomysłowo !
Magdalena1110 28.03.2011 08:03
pyszne
Edyta38 14.03.2011 17:52
pycha
MAR3STA 23.12.2010 21:12
oj dobrze że niedługo święta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak