Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól z kluskami z wątroby

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 6 litrów
wątroba drobiowa 500-600 dag
jajko 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
mąka 10 łyżek
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Koperek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól z kluskami z wątroby

Wątrobę myjemy, osuszamy i usuwamy z błonek. Kroimy w laski i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulkę drobno siekamy i dodajemy do wątróbki. Do masy dodajemy również jajko oraz mąkę i przyprawiamy do smaku - wszystko mieszamy. Rosół doprowadzamy do wrzenia i łyżeczka nabieramy porcje masy wątrobianej i wkładamy do rosołu. Gotowe kluseczki są wtedy kiedy wypłyną na wierzch, lekko mieszamy by sie nie posklejały. Podajemy z koperkiem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 16.01.2014 08:51
ciekawy pomysł
RenataZ-et 11.02.2013 21:45
Bardzo ciekawy pomysł na kluseczki
caralajna 04.09.2012 07:45
mniam
IlonaAlbertos 27.06.2010 10:10
Super przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak