Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z grochu

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
jajko 1 szt
czosnek 1 zabek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
masło 1 łyzka
groch 30 ugotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z grochu

Posiekaną cebule zrumienić na maśle. Groch przepuścić przez maszynkę, dodać cebulę, rozgnieciony czosnek, jajko, 2 lyzi bułki tartej, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować małe pulpeciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.09.2013 08:40
fajny pomysł
Seba 06.05.2012 09:06
fajne
Iwona51
Iwona51 10.12.2011 10:02
super
Iwona51
Iwona51 10.12.2011 10:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak