Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 300 gram
cebulka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka 3 szklanki
mleko gorące 200 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z grzybami

grzyby moczymy , gotujemy ok 30 minut. przygotowujemy ciasto, mąkę przesiewamy, solimy, dodajemy jajko i mleko mięszamy wyrabiamy6 ciasto. wałkujemy, grzyby przepuszczamy przez maszynkę z podsmażoną cebulą. dodajemy bułkę przyprawiamy, wycinamy krążki, lepimy pierogi, gotujemy 4 minuty od momentu wypłynięcia na wieżk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 04.05.2011 19:19
uwielbiam takie
kuklik 13.04.2011 16:02
rewelka
PaniMISIOWA 01.03.2011 12:28
Ale grzybków w środku! PYSZNOŚCI!
angelika14 19.02.2011 09:44
uwielbiam z samymi grzybami
MAŁGORZATA108 21.12.2010 20:16
Przepadam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak