Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek orzechowy z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 25 dag
jaja 3 szt
białko 2 szt
cukier puder 1,5 szklanki
cukier waniliowy 16 g
orzechy włoskie 25 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek orzechowy z czekoladą

Masło z mąką posiekać i pozostawić w lodówce na 1 h. Do mąki dodać zmielone orzechy, połączyć ciasto z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i białkami, ciasto zarobić. Ciasto rozwałkować, rozłożyć na przygotowaną formę i upiec w 180 stopniach około 35 minut. Po wystudzeniu oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.05.2012 21:01
super
olkaaa 13.04.2012 07:55
super
Wafelek2601 10.09.2011 08:31
mazurek w każdej postaci jest pyszny
matii6 21.12.2010 19:23
pycha,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak