Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik jęczmienny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
włoszczyzna 50 dag
grzyby suszone 5 szt
ziemniaki 0,5 kg
śmietana 1 szklanka
mleko 0,5 szklanki
sól do smaku
cebula 1 szt
wieprzowina 0,5 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik jęczmienny

Mięso oddzielić od kości. Kości zalać wodą, osolić i podgotować. Dodać kaszę, grzyby, mięso i gotować mieszając od czasu do czasu. Warzywa zetrzeć na tarce, dodać do zupy. Po 15 minutach włożyć pokrojone ziemniaki i pokrojoną cebulę. Śmietanę wymieszać z mlekiem, połączyć z zupą. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.12.2013 23:37
Prosta, smaczna zupa.
romanrafal
romanrafal 30.04.2012 16:39
smaczny,lubię krupniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak