Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wegorz 1 kg
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz smażony

Węgorza sprawić, pokroić na porcje. Włoszczyznę zalać osoloną wodą, dodać przyprawy i ugotować wywar. Do gotującego się wywaru włożyć pokroją rybę, gotować 10 minut. Ostudzić razem z wywarem. Osączoną rybę obrumienić po obu stronach na oleju. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.05.2013 15:35
smaczna rybka
Aneta41 20.11.2012 18:54
świetny
Katarzyna59 19.06.2012 20:42
super
olkaaa 05.01.2012 07:46
uwielbiam węgorza
Wafelek2601 09.10.2011 11:30
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak