Sposób przygotowania

Mięso ( skrzydełka, żeberka itp)rumienimy na oleju w rondlu. Dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, przesmażamy. Wlewamy szklankę wody , wkładamy listek laurowy i po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, przykrywamy. Dusimy 10 min skrzydełka, żeberka - 20. W międzyczasie szatkujemy kapustę. Wkładamy ją do rondla, solimy , dosypujemy kucharek i majeranek, dolewamy wody. Dusimy ok pół godziny, do miękkości mięsa. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki. Wyjmujemy miękkie mięso i wrzucamy ziemniaki, mieszamy co jakiś czas. Mięso oddzielamy od kości i kroimy. Wrzucamy i gotujemy do miękkości ziemniaków. Możemy odgrzewać dowolną ilość razy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    na pewno by mi smakowala:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda super!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    może być niezła ta rynienka
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    smaczne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !