Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pierogi z kapusta

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dkg
jajko 3 szt
kapusta kiszona 50 dkg
cebula 2 szt
woda 1,5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pierogi z kapusta

Zagniesc ciasta , podsmażyć cebule pokrojoną w kostkę zmiksować ugotowaną kapustę i dodać do cebuli i dusic. Następnie z zdjąc z ognia dodać jajko i wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Zagniecione ciasto rozwałkować i wycinać krązki,nastepnie kłasc farsz łyżką i sklejać. Do wrzącej i osolonej wody wrzucić pierogi. Mozna okrasic słoninką i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 22.12.2010 20:41
uwielbiam z kapustą
iga2 22.12.2010 20:41
uwielbiam z kapustą
iga2 22.12.2010 20:41
uwielbiam z kapustą
iga2 22.12.2010 20:41
uwielbiam z kapustą
iga2 22.12.2010 20:41
uwielbiam z kapustą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak