Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto sękate

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 szklanek
jaja 5 szt
jabłka 4 szt
olej 400 ml
cukier 2 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
rodzynki 10 dag
migdały płatki 10 dag
orzechy włoskie 10 dag
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto sękate

Jajka, cukier i olej zmiksować, dodać mąkę wymieszaną z sodą, cynamonem, kakao, pokrojone w cząstki jabłka, orzechy, rodzynki i migdały, wszystko wymieszać łyżką. Wyłożyć do dużej przygotowanej formy posypanej tartą bułką. Piec w nagrzanym piekarniku o temp 180 stopni około 50 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.02.2014 09:46
bardzo fajne ciasto
mirosława4 25.05.2012 20:57
pyszne
Seba 22.05.2012 08:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak