Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier 35 dag
masło 15 dag
żółtko jajek 2 szt
spirytus 75 ml
kakao 2 łyżki
aromat rumowy do smaku
sok z cytryny do smaku
orzechy mielone 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle

Mąkę zrumienić na suchej patelni, ostudzić. Mleko z cukrem zagotować, ostudzić. Masło utrzeć z żółtkami, dodawać porcjami mąkę, mleko, spirytus, kakao, aromat i sok z cytryny. Wszystkie składniki połączyć. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą otoczyć w mielonych orzechach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.01.2013 22:39
ale bym zjadła :)
sara1 26.01.2013 08:11
pychotka
Katarzyna59 11.06.2012 12:31
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak