Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czarnych porzeczek z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
czarna porzeczka 0,5 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
śmietana kremówka 1,5 szklanki
cukier do smaku
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czarnych porzeczek z jabłkami

Jabłka pokroić w cząstki, zalać wodą i ugotować do miękkości. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać do jabłek, zagotować. Wsypać czarne porzeczki a gdy się zagotują, zmiksować. Przyprawić do smaku cukrem, wlać śmietanę ostudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.07.2013 07:34
apetyczna zupka
M. Monroe 28.12.2012 00:11
oj owoce w zupce to nie dla mnie ... kompot tylko w szklaneczce Moja Droga ;)
wojr63 01.04.2012 10:47
lubię jeść latem takie owocowe zupy
Angelika10 29.01.2012 20:42
Musi by? fajna.
Iwona51
Iwona51 15.12.2011 10:30
ciekawe jak smakuje
Emilia22 21.12.2010 17:59
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak