Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z watróbek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 50 dag
cebula 2 szt
boczek wędzony 20 dag
wino czerwone wytrawne 50 ml
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z watróbek

wątróbki oczyścić i pokroić, polać winem i odstawić na 30 minut. Cebulę pokroić w cząstki, boczek w grubą kostkę. Na patyczki nabijać wątróbkę na przemian z boczkiem i cebulą. upiec na grillu, gotowe oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 30.04.2012 13:13
extra
Iwusia 03.04.2012 23:28
podoba mi się ten przepis a uwielbiam wątróbki więc muszę zrobić :)
agnieszka137 11.01.2011 13:52
dobry pomysł
Monika193
Monika193 21.12.2010 16:18
coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak