Sposób przygotowania

Biszkopt (przepis w mojej księdze)upiekłam w formie -serduszku. Przecięłam go na trzy blaty, bo masy wyszło dość sporo. Rozpuściłam półtorej galaretki w połowie szklanki wrzątku i dodałam drugie tyle soku ze słoiczka. Studziłam często mieszając , a gdy zaczęła się ciągnąć, dodałam do ubitej z cukrem-pudrem śmietany, miksując na najmniejszych obrotach. Odłożyłam część masy na górę i boki, resztę wstawiłam do lodówki na 10 minut. A to dlatego, że masa zastudzona w temperaturze pokojowej lepiej się rozsmarowuje.
Przełożyłam masą blaty, nasączone wiśniową herbatką, na wierzchu posmarowałam pozostałą, wygładziłam łopatką maczaną w gorącej wodzie i ozdobiłam wiśniami. Wstawiłam do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękny torcik!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    mm rewelacyjny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    fajnie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    jaki śliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    świetnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    jest super:)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    śliczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    przepiękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    ale bym sobie teraz go zjadła :) mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    piekny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śliczny i napewno smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    zapowiada się pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !