Sposób przygotowania

Pomidory umyć, obciąć czubki, wydrążyć miąższ, wnętrze oprószyć solą. Szpinak blanszować 2 minuty w osolonej wodzie, osączyć, posiekać. Do szpinaku dodać ryż, posiekane orzechy, rozgnieciony czosnek, paprykę mieloną oraz oregano i pieprz, wymieszać. Pomidory włożyć do naczynia żaroodpornego, napełnić farszem, przykryć czubkami. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    orgyginalne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pyszne pomidorki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    świetny pomysł...w sezonie wypróbuję bo wtedy najbardziej smakują mi pomidory:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !