Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik i gołąbki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chłodnik
pomidor 0,5 kg
papryka czerwona 0,5 kg
sok z kiszonej kapusty 1/2 szkl.
natka pietruszki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
ryż 2 szkl.
oliwa 3 łyżki
grzyby suszone 1/2 szkl.
koncentrat pomidorowy 1 sł.
cebula 2 szt.
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
mąka 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik i gołąbki z grzybami

chłodnik:w sokowirówce wycisnąć sok z pomidorów i papryki wymieszać z sokiem z kapusty kiszonej doprawić solą czosnkową do smaku i poypać natką pietruszki,gołąbki:kapustę oczyścić i zaparzyć odzielając liście,ryż odgotować odcedzić,grzyby zalać zimną wodą i odstawić na 0,5godz.następnie odgotować ok.0,5godz.odcedzić i posiekać cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie,dodać ryż i grzyby doprawić i wymieszać,na liście nakładać farsz i zawijać,na dno rondla włożyć liście kapusty na nie położyć gołąbki i zalać wodą dodać liście laurowe,kostkę ,kucharek i pieprz,dusić pod przykryciem ok.1,5godz.dodać koncentrat pomidorowy i gotować 10min.z masła i mąki zrobić zasmażkę stopniowo mieszając dodać sos z rondla,całość przelać do gołąbków i chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 08.05.2011 12:05
smaczne i apetyczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak