Sposób przygotowania

bakłażana umyć i przekroić wzdłuż wydrążyć miąższ zostawić ok.1cm.przy skórce,miąższ osolić i odstawić na 20min.opłukać,ziemniaki ugotować w mumdurkach obrać i pokroić w plastry,ser zetrzeć na tarce,pomidory sparzyć obrać miąższ pokroić w kostkę,pieczarki w kostkę,cebulę w piórka i usmażyć,dodać pomidory,pieczarki,miąższ bakłażana i przeciśnięty czosnek,dodać koncentrat pomidorowy doprawić i wymieszać,dusić na małym ogniu ok.10min.dodać ziemniaki,bakłażana posmarować oliwą i napełnić farszem,posypać serem zółtym i zapiec w 180st.ok.0,5godz.możemy podawać z pieczywem czosnkowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię od czasu do czasu takiego bakłażana
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonały przepis, pyszny jarski obiad lub kolacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    rewelacja!!! :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !