Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z pieczarkami z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa
cebula 1 szt
ocet balsamiczny 2-3 łyżki
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
bułka paryska 12 kromek
Sól czosnkowa jodowana Prymat
folia aluminiowa
pieczarki 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z pieczarkami z grilla

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Ząbek czosnku obrać, przecisnąć i razem z cebulą dodać do pokrojonych pieczarek. Wymieszać i odstawić na 2-3 minuty. Z folii aluminiowej sporządzić \"pojemnik\". Brzegi folii złożyć podwójnie, podnieść w górę, zagiąć rogi, tworząc \"formę do pieczenia\". Na dno wlać trochę oliwy, wrzucić pieczarki i na gorącym ruszcie grilla, smażyć około 3 minut. Polać octem balsamicznym i dalej smażyć do momentu, aż ocet wyparuje. Pieczarki doprawić solą i pieprzem.
Kromki pieczywa opiec na grillu na złoty kolor.
Gorące pieczarki wyłożyć na opieczone kromki i od razu podać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak