Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Ząbek czosnku obrać, przecisnąć i razem z cebulą dodać do pokrojonych pieczarek. Wymieszać i odstawić na 2-3 minuty. Z folii aluminiowej sporządzić \"pojemnik\". Brzegi folii złożyć podwójnie, podnieść w górę, zagiąć rogi, tworząc \"formę do pieczenia\". Na dno wlać trochę oliwy, wrzucić pieczarki i na gorącym ruszcie grilla, smażyć około 3 minut. Polać octem balsamicznym i dalej smażyć do momentu, aż ocet wyparuje. Pieczarki doprawić solą i pieprzem.
Kromki pieczywa opiec na grillu na złoty kolor.
Gorące pieczarki wyłożyć na opieczone kromki i od razu podać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !