Sposób przygotowania

migdały wsypać na mocno rozgrzaną patelnię,mieszając zrumienić i wystudzić następnie zmielić,mąkę przesiać dodać migdały,imbir,masło,słodzik,posiekać nożem aż powstaną grudki,wbić jajko i szybko zagnieść ciasto,cienko rozwałkować i wycinać szklanką 24 krążki ułożyć je na blaszei piec w 180st.ok.15min.serek utrzeć i posłodzić do smaku dodać miętę i wymieszać,składać wieżyczki z 3 ciastek przekładając je masą,można oprószyć słodzikiem i udekorować owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawy deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !