Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Babci

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka tortowa 20 dag
cukier 20 dag
mąka ziemniaczna 15 dag
proszek do pieczena 1 łyżeczka
jaja 4

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Babci

Wykonanie:
Margarynę utrzyj z cukrem i dodawanymi stopniowo żółtkami jaja. Następnie wymieszaj mąkę ziemniaczana z przesianą mąka pszenną oraz proszkiem do pieczenia i wsyp do wcześniej utartej masy-dokładnie wymieszaj. Białka jajek ubij na sztywna pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka formy przelej ciasto i piecz w 180 stopniach przez 40 do 50 minut.

Na babkę możesz wylać polewę czekoladowa, która podam w kolejnym przepisie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 07.10.2011 13:05
Babci ciasta wszystkie są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak