Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana szynka z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
pieczarki 1/2 kg
ser 300 g
ketchup
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana szynka z pieczarkami

Mięso kroimy w plastry i doprawiamy solą, papryką i czosnkiem i odstawiamy na około 2 godziny. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdej warstwie mięsa dajemy ketchup. Na górnej warstwie wsypujemy też pokrojone w plastry pieczarki. Wstawiamy do piekarnika na około 50 minut i zapiekamy w 180 C. Ser ucieramy i pod koniec pieczenia wysypujemy na mięso i pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 19.06.2012 21:38
ooo fajne! :)
Sarenka 10.08.2011 11:19
Lubie, lubie :P
Ela15 25.05.2011 21:41
pycha
Jolanta40 17.02.2011 09:10
dziękuję
Kate131 17.02.2011 07:28
fajne
Małgorzata113 21.12.2010 08:14
świetny przepis
Anita21 20.12.2010 23:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak