Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory zapiekane z jajkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory bez skóry 1/2 kilograma
czosnek 2 ząbki
pietruszka świeża do smaku
koper świeży do smaku
sól, pieprz do smaku
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory zapiekane z jajkiem

Pomidory obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Czosnek oczyścić i przecisnąć przez praskę. Bierzemy naczynie żaroodporne, smarujemy masłem roślinnym, układamy pomidory posypujemy czosnkiem, solą i pieprzem. Wstawić na 20 minut do piekarnika. Wyjąć, przemieszać pomidory łyżką i wbijać jajka. Przykryć folią aluminiową i piec 10 minut. Potem wyjąć z piekarnika, posypać pietruszką i koprem i podawać na talerze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 18.09.2010 12:45
Mniam mniam
izoldaaa6 09.09.2010 11:08
musi byc przepyszne :0
Monika193
Monika193 08.09.2010 21:19
pyszności
marzencia2007 08.09.2010 16:42
fajny przepis na sniadanie idealny
kamilaj 07.09.2010 18:12
szybkie i proste danie i intrygujący smak
szymka 15.06.2010 21:56
Musi być pyszne!!! Przepis wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak