Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w pomarańczach

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1kg
sałata
pomarańcze 3
kiwi 3
sok pomarańczowy szklanka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa cała Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w pomarańczach

Filet nacieramy sokiem z pomarańczy i przyprawami, odstawiamy na godzinę. Mięso opiekamy ze wszystkich stron, przekładamy do rondla i kropimy lekko wodą, podlewamy sokiem z pomarańczy, przykrywamy i dusimy. W czasie duszenia podlewamy wytworzonym sosem. Podlewamy na przemian wodą i sokiem z pomarańczy. Zimny filet kroimy na plastry i układamy na sałacie przekładając plastrem kiwi i pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 22.12.2010 20:47
super
magical66 22.12.2010 20:47
super
iga2 20.12.2010 21:10
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak