Sposób przygotowania

Filety umyć i osuszyć. Ułożyć na desce i ostrym nożem naciąć - zaczynając od zewnętrznej strony - na płask górny (grubszy) fragment, nie odcinając go do końca. Rozłożyć w tym momencie i ułożyć pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej. Zbić tłuczkiem na grubość ok. 7 mm. Lekko oprószyć sol pieprzem.
Na duży talerz wysypać przesianą mąkę. Obtoczyć w niej filety z obu stron. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z połowa masła - raczej na średnim niż dużym ogniu - i w momencie gdy się spienią usmażyć kurczaka. Smażyć z obu stron przez ok. 3 minuty na złoty kolor. Mięso wyjąć i odłożyć na talerz.
Patelnię zdjąć z ognia i dodać sok z cytryny i odcedzone kapary. Mieszać trzepaczką, aż dokładnie rozpuszczą się resztki z dna patelni. Dodać resztę masła i wymieszać. Patelnię postawić z powrotem na ogniu, dodać mięso i chwilę podgrzewać. Całość posypać natką i natychmiast podawać

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zapowiada się smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dawno nie jadłam kaparów ...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawa potrawa szczególnie z kaparami
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    uwielbiam piersi z kurczaka i kapary a razem w duecie brzmi jak poezja, mam nadzieję, że i tak świetnie smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo smacznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !