Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z gęsich wątróbek

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gęsie wątróbki 2
cebule 2
mleko szklanka
woda szklanka
masło 2 łyżki
tłuszcz
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier puder
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z gęsich wątróbek

Opłukane grzyby moczymy w mleku i odstawiamy na jeden dzień, dodajemy szklanke wody i gotujemy na niewielkim ogniu, aż zmiękną. Pokrojone cebule i wątróbki podsmażamy na tłuszczu, uważając, by się nie zrumieniły. Dokładnie odsączone grzyby i podsmażoną wątróbką z cebulą przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę, następnie przecieramy przez ostre sito. Uzyskaną masę dokładnie ucieramy z masłem, przyprawiamy do smaku i układamy na szklanym półmisku. Wierzch pasztetu możemy ozdobić.Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 21.12.2010 11:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak