Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane rożki

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa szynkowa 50dag
masło łyżka
żółty ser 2 kopiaste łyżki
kwaśna śmietana 3 łyżki
majonez 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
chili
musztarda
liście sałaty
pomidor
strąk papryki
ogórek

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane rożki

Wędlinę kroimy na 10plastrów. Pozostałe plastry siekamy i łączymy z utartym na puch masłem i pozostałymi składnikami farszu. Gdy masa stanie się puszysta i jednolita to doprawiamy ją aby miała pikantny smak. Smarujemy nia plastry wędliny, zwijamy w zgrabne rożki i układamy na liściach sałaty, przybieramy pomidorem, ogórkiem, papryką. Podajemy z majonezem bądz sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 12.11.2011 09:59
fajny pomysł
Andzia1977
Andzia1977 14.09.2011 23:18
moze byc dobre
Agnieszka/picola 26.06.2011 23:00
ciekawe
marchewka 17.06.2011 23:09
ciekawy pomysł
iga2 31.12.2010 18:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak