Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w ostrym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
cebula 3 szt
mąka 1 lyżka
smalec 2 lyzki
śmietana 1/2 szkl
koncentrat pomidorowy 1 lyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w ostrym sosie

Mięso obrumienić na smalcu, oprószyć solą i ostrą papryką. Przełożyć do rondla. Posiekaną cebulę poddusić na pozostalym tluszczu, dodać do miesa, podlać wodą i udusić do miekkości. Do smietany dodać mąkę, koncentrat pomidorowy, wymieszać wlać do mięsa, zagotować. Sos przyprawić solą, pieprzem, cukrem i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 13.12.2011 08:54
pycha
Neetka90 29.03.2011 14:38
ciekawy pomysł.
Neetka90 29.03.2011 14:37
ciekawy pomysł.
Neetka90 29.03.2011 14:37
ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak