Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzane wino ze skórką pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wino czerwone 1 butelka
skórka z pomarańczy 1 szt
przyprawa do grzańca 1 torebka
cukier puder 3 łyżki
woda 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzane wino ze skórką pomarańczy

Pomarańczę wyszorować i obrać ze skórki. Skórkę delikatnie podsmażyć na 2-3 łyżkach wody z 3 łyżkami cukru pudru.
Wino mocno zagrzać z podsmażoną skórką pomarańczową. Dodać opakowanie przyprawy i jeszcze raz zagrzać - uważając przy tym, żeby nie zagotować wina. Przecedzić i wlać do kieliszków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak