Sposób przygotowania

Kiedy mamy kłopoty z żołądkiem albo jesteśmy osłabieni po chorobie taka lekkostrawna, jarzynowa zupa może nam pomóc...

Kaszę opłukać na sicie, zalać w garnku trzema szklankami wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie i masło, gotować 10min. Warzywa oczyścić, oskrobać; korzeniowe zetrzeć na tarce jarzynowej, pora drobno posiekać - wrzucić do zupy, gotować kolejne 10 min., doprawić odrobiną soli. To bardzo lekka, ale pożywna zupa, doskonała dla małych dzieci, ludzi starszych, rekonwalescentów...

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    moja mama tez taka robii moge napisac ze ukradlas jej przepis! wiec zamiast wprowadzac terror zajmij sie kobieto soba
  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    poproszę link do przepisu szanownej Mamusi :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zupka wygląda bardzo apetycznie . A ja to nigdy nie przepadałam za kaszą ;/
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    A ja wybieram Twoją zupkę.Mamusi Katarzyny nie znam, a Twoje przepisy wypróbowałam kilkadziesiąt razy i napiszę, że nigdy się nie sparzyłam na żadnym.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    ja też taką gotuję:P
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    Bardzo apetyczna, tylko ja nie lubie porów!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    smakowita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !