Sposób przygotowania

Przygotować sos: umyć papryczkę chili, przepołowić, usunąć nasiona i drobniutko posiekać, połączyć z olejem, Octem i Musztardą, dokładnie wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Plastry szynki pokroić w paski. Ananasa odsączyć i pokroić na małe kawałki. Melona przepołowić, usunąć nasiona a z miąższu wydrążyć małe kulki. Sałatę opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i porozrywać na niewielkie kawałki. Składniki sałatki poukładać na talerzykach.
Polać sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !