Przepis i sposób przygotowania na: Miętowe pierniczki z żurawiną .
Piec ok. 40 min w temp. 160 st. Ostudzone pierniczki posmarować mleczną czekoladą i dowolnie udekorować.
Najlepsze na drugi dzień po upieczeniu.
woda | 1/2 szklanki |
miód | 1/2 szklanki |
mąka pszenna | 1,1/2 szklanki |
cukier | 4 łyżki |
suszona mięta | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 łyżeczki |
czekolada mleczna | 10 dag |
czekolada | 10 (żurawinowa) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: