Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodajac stopniowo cukier, pianę wymieszać z mielonymi migdałami, dodać wanilię. Gotową masę wyłożyć na wafle, wyrównać, ułożyć na blaszce i włożyć do słabo nagrzanego piekarnika na 45 min. Mazurki powinny się lekko zrumienić i podeschnąć. Czekoladę połamać, połączyć ze smietanką, rozpuścić podgrzewajac na parze. Upieczone mazurki polać czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !