Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyki z polędwicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
masło 2 lyzki
chrzan tarty 3 łyżki
oliwa 2 łyzki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyki z polędwicy

Polędwicę pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem, posmarować oliwą i pozostawić na 1 godzinę. następnie zbić tłuczkiem i smażyć na rozgrzanym smalcu, zrumienić z obu stron. Skropić wodą i włożyć do nagrzanego piekarnika na kilka minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.01.2014 00:01
pycha,chętnie bym zjadła
Grażyna13 23.10.2012 17:02
super :)
anulka69 26.02.2012 11:24
lubię
Iwona51
Iwona51 13.11.2011 11:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak