Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynkowa baba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 3 czubate łyżki
mandarynki 1 kg
mąka kukurydziana 25 dag
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
jaja 2 szt
orzechy włoskie 1 szklanka łuskane
cukier waniliowy 1 op.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynkowa baba

Mandarynki obieramy ze skórki. Orzechy i mandarynki przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamon, cukier puder i waniliowy oraz Żółtka jajek, mieszamy. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do masy, dokładnie wyrabiamy. Wylewamy do korytka na babki pieczemy o.1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 st. Po upieczeniu polewamy lukrem i dekorujemy cząstkami mandarynek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.06.2013 09:44
też mi sie podoba
MAR3STA 01.01.2011 10:47
fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak