Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka po grecku z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 mały
pomidorki 4 szt.
sałata rzymska kilka liści
chleb 1 mały
feta 10 dkg
jogurt naturalny 1 szkl.
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
cukier szczypta
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
indyk 0,5 k

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka po grecku z indykiem

mięso opłukać i pokroić w paseczki oprószyć przyprawą do gyrosa i odstawić na kilka minut,połowę ogórka pokroić na cienkie plasterki a drugą grubo zetrzeć na tarce,pomidorki podzielić na cząstki,sałatę porwać na kawałki,indyka smażyć na rozgrzanej oliwie ok.10min.zdjąć z patelni i wystudzić,chlebek pciąć na 4 trójkąty,każdy naciąć i podgrzać w piekarniku,jogurt połączyć z fetą i startym ogórkiem,przyprawić do smaku,warzywa wymieszać z mięsem,trójkąty chleba napełnić sałatką i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 18.06.2011 15:15
świetna
Tomek16 21.12.2010 13:28
dobre
MAR3STA 20.12.2010 20:10
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak