Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata 1 główka
papryka czerwona 1/2 sztuka
rzodkiewka 1 pęczek
jaja 4 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
rzeżucha 1 pęczek
ser feta 20 dag
czosnek 1 ząbek
olej 3 łyzki
sól
pasta paprykowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą

Sałatę rwiemy na kawałki, rzeżuchę osuszamy, rzodkiewkę siekamy, papryke kroimy w paseczki, jaja kroimy w ósemki, fetę w kostkę, cebulę siekamy. Pastę paprykową mieszmay z olejem, zgniecionym czosnkiem, doprawiamy solą. Warzywa, ser mieszamy, polewamy sosem parykowym, posypujemy rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 17.12.2011 23:45
super
tomek18 24.10.2011 08:24
przepyszna
Smakosz6 06.04.2011 12:19
mmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak