Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z pieczonych jabłek

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
białko 7 szt
cukier 2/3 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
cynamon do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z pieczonych jabłek

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, po chwili zagotować. Jabłka upiec na blaszce w piekarniku. Gdy zmiękną, zmiksować, ostudzić. Z białek ubić pianę, stopniowo dodają cukier i cynamon. Połączyć z przecierem z jabłek i żelatyną, przyprawić do smaku sokiem z cytryny. przełożyć do salaterek, podawać z sokiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 09.12.2013 14:30
pyszności!!!!
mariola7 03.10.2012 21:56
naprawde świetne
kate.500 30.06.2012 22:01
pycha
IKrakowianka 01.10.2011 00:42
super
Goya 26.09.2011 11:15
super
Barbara/zuza22_85 06.03.2011 00:16
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak