Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
ketchup 1/2 szkl.
sambal trassi 2 łyżeczki
masło 1/2 kostki
sól
mąka
cebula 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne skrzydełka

Skrzydełka umyć,usunąć lotki i poprzecinać na pojedyncze porcje.Posypać solą i granulowaną cebulką.Obtoczyć w mące i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić na godzinę.Po tym czasie wstawić do nagrzanego piekarnika i opiekać pół godziny.W tym czasie przygotować sos do smarowania skrzydełek.Masło roztopić w rondelku,dodać ketchup i sambal trassi.Dokładnie wymieszać.Opieczone skrzydełka wyjąć z piekarnika,posmarować przygotowanym sosem i wstawić z powrotem do piekarnika na pół godziny.Znów wyjąć,obrócić porcje na drugą stronę,posmarować pozostałym sosem.Piec kolejne pół godziny. *sambal trassi jest to pikantna pasta krewetkowa,ale można ją zastąpić innym pikantnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 20.01.2013 19:51
ale bym zjadła :) mmm
maryśka 18.08.2011 22:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak