Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy na rosole

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół wołowy 1,5 szkl
śmietanka 150 ml
mak 3 łyżeczki
żółtko jajek 3 szt
ser żółty 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy na rosole

Rosół zagotować. Połowę śmietanki wymieszać z mąką, dodać do rosołu, zagotować. Pozostała śmietankę wymieszać z żółtkami i serem, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 04.07.2012 00:27
fajny
Iwona51
Iwona51 03.07.2011 13:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak