Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec chiński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 40 dkg
miód 1 łyżeczka
masło 20 dkg
jaja 7 szt.
kasza manna 9 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 40 dkg
jabłka 4-6 szt.
cukier waniliowy
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec chiński

Masło utrzeć z cukrem, dodawać na przemian żółtka i mak ( skręcony 2 razy). Do utartej masy makowej dodać jabłka (starte na tarce) i pozostałe składniki, na koniec ubite na sztywno białka, dobrze wymieszać. Na spód ciasto kruche lub lane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 20.12.2010 11:41
polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak