Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztuka mięsa zapiekana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe gotowane 1 kg
mleko 2 szklanki
żółtko jajek 3 szt
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
kalafior 1 szt
groszek konserwowy 1 szklanka
kukurydza w puszce 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sztuka mięsa zapiekana

Mięso pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, dodać ugotowany kalafior podzielony na różyczki, zielony groszek i kukurydzę. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować, wlać zawiesiną z mąki i chwile pogotować. Odstawić z ognia, dodać żółtka, ser żółty i wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zalać mięso. Posypać tartą bułką i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 02.11.2012 07:08
pyszne
Ewelina47 06.10.2012 21:07
pychotka
Iwusia 06.07.2012 20:59
ciekawe i smaczne
gosia561 13.04.2012 10:22
bardzo lubię
Iwona51
Iwona51 17.12.2011 09:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak