Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z jabłek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
żółtko jajek 4 szt
laska cynamonu 1/2 szt
cukier 2/3 szkl
skórka z pomarańczy do smaku
cukier waniliowy 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z jabłek

Jabłka pokroić zalać wodą tak aby woda przykryła owoce. Dodać kawałek skórki pomarańczowej, laskę cynamonu i gotować pod przykryciem do miękkości. Po ugotowaniu zmiksować, dodać cukier waniliowy i cukier zwykły, ostudzić. Podawać w filiżankach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.02.2014 09:34
świetny pomysł
Iwusia 07.01.2013 23:52
Bardzo smakowity przepis, będę musiała zrobić. A żółtka dodajemy podczas miksowania ?
caralajna 09.09.2012 09:38
pyszny deser
Ada-Gaba 23.06.2012 09:11
smaczne
mehia 05.06.2011 20:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak