Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa budyniowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szkl
budyń śmietankowy 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyzka
mąka przenna 2 łyzki
żółtko jajek 3 szt
cukier waniliowy 2 łyzeczki
margaryna 35 dag
cukier puder 6 łyżek
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa budyniowa

Z mleka, budyniu, mąki ziemniaczanej, mąki zwykłej, żółtek,i cukru waniliowego ugotować budyń, wystudzić. Margarynę utrzec z cukrem pudrem , stopniowo dodawać budyń, ciągle ucierając. Pod koniec przyprawić do smaku sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.06.2012 22:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak