Sposób przygotowania

Żółtka wymieszać z olejem. Białka ubić na sztywną pianę, nastepnie dodawać stopniowo wodę cukier i cukier waniliowy. Po dodaniu wody i oleju , nie przerywając ubijania, dodać żóltka wymieszane z olejem. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przemieszać. 3/4 ciasta wyłożyć na przygotowaną blachę, do pozostałej dodać kakao i wylać na białe ciasto. jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i ułożyć na cieście. Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 45 minut. Na wierzch po ostudzeniu wyłożyć masę budyniową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    janek64

    Jak ja lubię Fale Dunaju ... mmm ... dobrości !
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    moje ulubione ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !