Sposób przygotowania

Ciasto dzielimy je na 8 części, rozwałkowujemy formując małe okręgi i znów dajemy ciastu urosnąć, tym razem na żądaną grubość.

Nagrzewamy piekarnik na 180st.

Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z oliwą. Blat ciasta smarujemy łyżką czosnkowej oliwy po całości zostawiając jednak ok 1 cm od brzegu nieposmarowanego ciasta. Na połowie ciasta układamy plaster szynki zwinięty w rulonik i kawałki mozzarelli. Składamy na pół jak pieroga i zawijamy brzegi. Calzone przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy lub na blachę podsypaną mąką. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 25 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Mmmmm, bardzo zpatyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    *apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    fajny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    a tego jeszcze nie robiłam, super !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    polecam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !