Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory zapiekane z kapustą i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 4 liście
ser żółty 15 dag
pomidry 1 kg
mięso mielone 25 dag
cebula 2
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory zapiekane z kapustą i serem

Pomidory pokroić w plastry, z kapusty wykroić grube żyły i sparzyć. Mięso wymieszać z drobno posiekaną cebulą, doprawić solą, pieprzem i podsmażyć na oleju.
Do niewielkiego żaroodpornego naczynia włożyć 2 liście kapusty, na nich ułożyć plastry sera i pomidorów, mięso, a na nim pozostałe liście kapusty, ser i pomidory. Pozypać z wierzchu resztą żółtego sera i zapiekać 40 min w temp 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 20.07.2012 22:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak