Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pomidorów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 700 ml
pomidory 5 sztuk dużych
masło 3 łyżki
mąka 2- 3 łyżki
śmietana 1 szklanka
żółtko jajek 2
koperek
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pomidorów

Pomidory naciąć, sparzyć, obrać ze skórki i podsmażyć na łyżce masła, a następnie zmiksować. Resztę tłuszczu rozgrzać, dodać mąkę i zasmażyć na biało. Zasmażkę połączyć z wywarem, pomidorami i śmietaną i chwilę razem gotować. Zupę lekko ostudzić, wymieszać z żółtkami, solą, pieprzem i cukrem. Posypać posiekanym koperkiem. Podawać ze słonymi paluszkami lub groszkiem ptysiowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak