Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pieczoną papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
masło 3 łyżki
sól do smaku
papryka mielona
jajko 6
mleko 3 łyżki
natka pietruszki pół pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczoną papryką

Papryki umyć, osuszyć i opiec w piekarniku. Włożyć je do woreczka foliowego i zamknąć. Schłodzone obrać ze skory, oczyścić i osączyć na sicie. Pokrojone cebule zeszklić na łyżce masła, doprawić solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
Roztrzepać jajka z mlekiem, doprawić szczyptą soli oraz pieprzu. Na pozostałym maśle usmażyć 4 omlety. Na folii aluminiowej złożyć je razem w kwadrat. Na wierzchu rozłożyć cebulę oraz paprykę, posypać solą, pieprzem oraz posiekaną natką i dosyć ciasno zwinąć w rulon. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Schłodzony rulon pokroić ukośnie w plastry i podawać z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 08.04.2013 01:02
muszą,a być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak